27 October 2011

aku kecewa!



terlalu lama rasanye xhapdet entry kt sini...
sememangnye terlalu sibuk...
alhamdulilah hari sempat jugak hapdet entri..
tp kali ni mood cik sweet mcm terawang-awang...
sebabnye cik sweet dapat berita yang amat menguris hati.
rasa nk lari jauh2...
terasa susah payah,penat lelah cik sweet selama ni xberbalas...
npe ni cik sweet???
hmmm...lagi 77 hari cik sweet terpaksa mengucapkan selamat tinggal
tinggal pada student2 tersayang kt CITY UC tempat cik sweet mencurah ilmu selama ni...penat lelah menaikkan makmal yang dari nothing da jadi mcm sekarang xberbaloi pon rasanye...
sedih sungguh hari ni...
contract cik sweet disini xdisambung..
sbb utama yg mguris hati,katanya pengambilan student semakin sedikit...
sungguh xrelevan alasan tersebut...
jika cik sweet ade masalah disiplin dalam kerja atau sebab yang kukuh,
cik sweet leh terima...
tapi bila itu alasan nye yang cik sweet dgr...cik sweet jauh hati...
xpe lah...mgkin ini ketentuan ilahi...
cik sweet redha...
ini ujian allah beri pada sy..


Tabahkan hatiku Ya Allah..

Ya Allah, beratnya ujian-Mu padaku..
Adakah ini kafarah atas sume dosa-dosaku..
Ampunkan daku Ya Allah..
Tabahkan hati hambamu yang hina, kerdil dan lemah ini..
KepadaMu lah aku mengadu segala-galanya
Engkaulah Maha Pendengar lagi Maha Penolong...
Engkau berilah ketenangan kepada jiwa hambaMu ini
Engkau permudahkanlah segala yang payah dan sukar itu
Ya Allah..



x kan bace jer???cer komen...

25 October 2011

HAPPY DEEPAVALI SAYANG!










cik sweet xmampu nk taip panjang-panjang.
sy PENAT hari ni!
HAPPY DEEPAVALI BUAT BLOGGER2 TERCHENTA...


x kan bace jer???cer komen...

19 October 2011

HEADER BARU TOK CIK MASHI MASHI ....

Assalamualaikum cume!!
cik sweet kembali membuat header tok kengkawan terchenta!
atas permintaan empunya blog MASHI MASHI ...
Cik sweet da ciap kan header tok beliau...
Cik sweet buat dengan seikhlas hati...
tanpa mengenakan bayaran...cewahhhh...
baik hati x??
hehehe

ni dia header tok beliau :-

ok x???
cantekkk x????
sweeetttt x???
cam tuan blog ni kn sweet nye???
hihihi...
so sape2 yang nak kenal ngn MISS MASHI-MASHI ni...
TERJAH DIA




x kan bace jer???cer komen...

KEKEJAMAN MANUSIA DI ZAMAN MODEN...PEMBUNUHAN YANG TIADA HATI PERUT...RENUNGKAN LAH...



*AMARAN : Entri yang bakal anda baca ini amat memilukan. DILARANGmeneruskan pembacaan jika anda lemah semangat dan lemah perasaan.
Berikut ini adalah gambaran mengenai apa yang terjadi di dalam suatu proses pengguguran/pembunuhan anak :
Pada kehamilan muda (dibawah 1 bulan):
Pada masa usia janin masih sangat kecil, pengguguran/pembunuhan dilakukan dengan cara menggunakan alat penyedut (suction). Sang anak yang masih sangat lembut akan tersedut dan hancur luluh.
Saat ia dikeluarkan dapat dilihat cairan merah berupa gumpalan-gumpalan darah dari janin yang baru dibunuh itu.



Pada kehamilan lebih lanjut (1-3 bulan):
Pada tahap ini, di mana janin baru berusia sekitar beberapa minggu, bahagian-bahagian tubuhnya mulai terbentuk.
Pengguguran/pembunuhan dilakukan dengan cara mencucuk anak tersebut, kemudian bahagian-bahagian tubuhnya dipotong-potong dengan menggunakan peralatan khas untuk proses pengguguran/pembunuhan.
Anak dalam kandungan itu diambil dengan menggunakan peralatan tersebut, dengan cara mencucuk dan menarik bahagian yang boleh tercapai seperti pinggang, bahu atau leher.
Setelah dicucuk-cucuk, dihancurkan pula bahagian-bahagian tubuhnya.
Tulang-tulangnya diremukkan dan seluruh bahagian tubuhnya disiat-siat menjadi bahagian-bahagian kecil agar mudah dikeluarkan dari kandungan.


Dalam klinik pengguguran/pembunuhan, biasa dilihat potongan-potongan bayi yang dihancurkan ini. Ada potongan tangan, potongan kaki, potongan kepala dan bahagian-bahagian tubuh lain yang mungil dan comel. Anak kecil tak berdosa ini telah dibunuh dengan cara yang paling mengerikan.



Pengguguran/pembunuhan tahap kehamilan lanjutan (3 sampai 6 bulan):
Pada tahap ini, bayi sudah semakin besar dan bahagian-bahagian tubuhnya sudah jelas kelihatan. Jantungnya sudah berdegup dan tangannya sudah boleh menggenggam. Tubuhnya sudah boleh merasai kesakitan, kerana jaringan sarafnya sudah terbentuk dengan baik.

Pengguguran/pembunuhan dilakukan dengan terlebih dahulu membunuh bayi ini sebelum dikeluarkan.
Pertama, diberikan suntikan maut (saline) yang dimasukkan ke dalam ketuban bayi.
Cairan ini akan membakar kulit bayi tersebut secara perlahan-lahan, menyesakkan pernafasannya dan akhirnya setelah menderita selama berjam-jam sehingga selepas 24 jam, bayi itu akhirnya mati.
Selama proses ini dilakukan, bayi akan memberontak, cuba menangis, menjerit dan jantungnya berdegup deras.




Pengguguran/pembunuhan tahap kehamilan lanjut (6 sampai 9 bulan):
Pada tahap ini, bayi sudah sangat jelas terbentuk. Wajahnya sudah kelihatan termasuk mata, hidung, bibir dan telinganya yang mungil. Jari-jarinya juga sudah menjadi lebih jelas dan otaknya sudah berfungsi baik.
Untuk proses ini ia dilakukan dengan cara mengeluarkan bayi tersebut hidup-hidup, kemudian dibunuh.Cara membunuhnya mudah saja dan inilah kaedah paling murah dan biasa kita lihat di Malaysia:
Biasanya langsung dilemparkan ke tempat sampah, ditenggelamkan kedalam air atau dipukul kepalanya hingga pecah sehingga tangisannya berhenti dan pekerjaan terkutuk itu selesai.
Selepas itu, hanya darah bayi itu sahaja yang akan mengingatkan orang-orang yang terlibat di dalam pengguguran/pembunuhan ini bahawa satu pembunuhan keji telah terjadi.
Semua proses ini seringkali tidak disedari oleh para ibu yang melakukan pengguguran/pembunuhan ini.
Mereka merasa bahawa pengguguran/pembunuhan itu cepat dan tidak sakit. Mereka tidak sedar kerana di bawah pengaruh ubat bius. Mereka boleh segera pulang tidak lama setelah pengguguran/pembunuhan dilakukan.
Benar. Bagi wanita, proses pengguguran/pembunuhan itu cepat dan tidak sakit.
Tapi bagi bayi, itu adalah proses yang lama, sangat mengerikan, menyakitkan, dan benar-benar tidak berperikemanusiaan!
Jadi untuk anda yang merancang untuk melakukan pengguguran (pembunuhan) ini, anda sudah fikir 200 kali?
Belum?
Kerana anda ada sebab lain? Anda melakukannya atas nama perubatan? Baiklah.
____________________________________________________
Saksikan lagi apa kesudahan janin-janin dan bayi-bayi yg tak berdosa yg digugurkan ATAS NAMA PERUBATAN:

Pihak pengurusan jenazah menerima bungkusan-bungkusan jenazah janin dan bayi yang ibu-ibunya berbangsa Melayu/beragama Islam, daripada pihak hospital.
Sesetengahnya masih merah darah dan sebahagian lagi telah bertukar kepada merah birat akibat beberapa hari terperap dalam rumah mayat. Setiap beg plastik mengandungi sekujur tubuh kecil terkulai layu berlumuran darah.
Nama ibu, nombor kad pengenalan dan tarikh pengguguran tertera pada kad hijau yang disertakan bersama janin-janin yang berusia antara dua minggu dengan enam bulan.
Kesemua janin Melayu/Islam itu baru saja diambil Pegawai Persatuan Derma Amanah Muslimin (MTFA) dari tiga buah hospital setempat iaitu Hospital Wanita dan Kanak-kanak Kandang Kerbau (KKH), Hospital Besar Singapura (SGH) dan Hospital Universiti Nasional (NUH).


Janin-janin itu tidak dituntut oleh ibu yang mengandungkan mereka selepas menjalani pengguguran/pembunuhan di hospital- hospital tersebut.











Jenazah-jenazah kecil ini kemudiannya disembahyangkan dan kemudian dikebumikan dalam dua liang kubur di Pusara Abadi dekat Lim Chu Kang, Singapura.
tetapi bagaimana nasib anak-anak yang telah pon dilahirkan tetapi dibunuh oleh ibu dan ayah mereka tanpa belas ihsan????





Macamana?
Anda masih lagi ingin meneruskan niat anda untuk melakukan pembunuhan ini?

TEPUK DADA TANYA IMAN ANDA?
Kongsikan artikel ini supaya lebih banyak bayi yang tidak berdosa dapat diselamatkan. Semoga kesedaran yang anda sampaikan akan mendapat ganjaran yang baik dari Allah s.w.t InsyaAllah.
Sumber artikel dan gambar : YAYASAN KASEH

p/s : sedih melihat kekejaman yang tiada hati perut ni...semoga entri kali ini dapat menimbulkn keinsafan...aminnn...


x kan bace jer???cer komen...

17 October 2011

bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar stress wanita??

Assalamualaikummmm chaaakkkkk!
xjawab dosa.....
bek jawab cepatttt!!
hihi..
aduuhhhhh semalam sakit hati...
hari ni sakit pewot lak...
apo kono la manjang sakit ha..
dalam sakit2,hati meronta2 untuk tulis entri ni...
sebab tadi terjumpe something yg menarik...
cube tgk ni..

bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar stress wanita??
kalo ketiak busuk camner???
xker makin stress...hihi
sebenarnye penah dgr benda ni dari kengkawan..
ade kengkawan sweet suke ngn bau badan lelaki..
penah gak tye,,bau ape...
bau parfume ker??
kata mereka bukan..bau lelaki tu sendiri..
xtaw la bau yg camner..
xreti nak bau2 ni...setakat bau parfume taw ler...
korang lak camner???
suke gak ke bau ketiak lelaki??
memang penawar stress ker???
boleh x explain camne bau tu..
xpaham langsung..
boleh pakai ke teori tu???
share la ngn saya...(^_^)


x kan bace jer???cer komen...

Virgin Coconut Oil Catalyst pure!




Apa itu VCO / Virgin Coconut Oil



VCO ialah Virgin Coconut Oil iaitu minyak kelapa dara.
Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yg diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Pakar-pakar merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia, sebab itulah penduduk kepulauan pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang baik. Mereka juga didapati tidak mengalami sebarang penyakit kronik sperti jantung dan kanser.

                  VCO ni boleh diambil melalui 2 cara iaitu makan atau sapu.
kalau anda mengalami masalah jerawat dan parut pada kulit muka, 
boleh sapu minyak kelapa dara ni dengan mencucuk jarum yang tajam pada 
kapsul vco dan sapu seperti biasa di muka. kalau nak makan pun boleh jugak. 
ia akan membantu proses penyahtoksikan dalam badan.Kebaikan dan khasiat VCO ?


Untuk kecantikan luaran, VCO sangat berkesan untuk : 
  • membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu mengurangkan infeksi (kuman pada sesuatu penyakit) dan mencegah garis-garis halus
  • mencantik, menghaluskan dan menganjalkan kulit muka dan seluruh badan
  • menghilangkan jerawat, jeragat dan parut pada kulit muka dan seluruh badan.
  • kulit muka tidak akan berminyak lagi
  • lenguh-lenguh dan sakit seluruh badan dapat dihilangkan.
  • anda akan kelihatan lebih bertenaga dan bersemangat walaupun seharian bekerja


Untuk kesihatan dalaman, VCO amat baik untuk :



  • meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
  • melindungi tubuh daripada risiko kanser, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, penyakit ginjal (buah pinggang), hati dan lain-lain penyakit
  • gigi yang kuat dan melindungi serangan osteoporosis (ketimbulan tulang, biasanya orang tua)
  • memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir (wanita)
  • mengatasi masalah monopos (wanita)
  • mencegah dan membunuh virus keputihan, serta mengurangkan senggugut (wanita)
  • menambahkan tenaga dalaman lelaki dan wanita (kelamin)
  • membantu sistem penghadaman dan pencernaan
  • membantu penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • membantu kesuburan wanita (hamil)
untuk pengetahuan anda, VCO boleh diambil oleh semua jantina. sama ada lelaki atau perempuan.

Harga VCO / Virgin Coconut Oil???





Berapa Harga Postage VCO / Virgin Coconut Oil????
 1-4 kotak=RM5 (sem.msia)
5 - 8 kotak = RM 7 (sem.msia)
9  kotak ke atas =RM10(sem.msia)
1- 4 Kotak=RM7 (Sabah/sarawak)
5 - 8kotak=RM 9(sabah/sarawak)
9 kotak ke atas = RM 11 
(sabah/sarawak)

Testimonial VCO / Virgin Coconut Oil????



Untuk pembelian secara online di website ini, anda cuma perlu ikuti langkah-langkah seperti berikut:

LANGKAH 1:
Pilih produk yang hendak di beli

LANGKAH 2:
Isi order form berserta butiran peribadi dengan betul.

Klik "send" apabila anda sudah selesai.
LANGKAH 3:
Tunggu sehingga saya reply atau hubungi anda baru la pembayaran boleh dilakukan bagi mengelakkan kekeliruan.


LANGKAH 4:
Selepas membuat pembayaran, sila hantar butiran pembayaran tersebut ke alamat:
norhaffiza88@yahoo.com atau sms ke 017-6729359

sertakan maklumat berikut dalam email atau sms anda:

Nama penuh:
Alamat penuh:
No.Telefon:
Nama produk:
Bank:
Masa Transaksi:
Jumlah pembayaran:

Jika ingin bertanyakan sebarang soalan, 
sila hubungi kami:
h/p: 017-6729359
E-mail: norhaffiza88@yahoo.com


ORDER FORM



Name / Nama:




Alamat rumah / Address :




Email Address:




No telefon :




Jenis Produk :

vco softgel capsule:RM39.90/RM43.90 (S&S)

vco pure oil:RM39.90/RM43.90 (S&S)

catalyst collagen:RM59.90/RM65.90(S&S)

fibre drink:RM59.90/RM65.9(S&S)

catalyst mind booster:RM59.90/RM65.90(S&S)

hair treatment:RM39.90/RM43.90(S&S)

hair revitalizer:RM39.90/RM43.90(S&S)



Jumlah Pesanan/Total Order

1 kotak

2 kotak

3 kotak

4 kotak

5 kotak

6 kotak

7 kotak

8 kotak

9 kotak

10 kotak ke atas



Cara Penghantaran/Delivery Method




Pembayaran Melalui/Method of Payment




SEBARANG PERTANYAAN SILA AJUKAN DI SINI...













Form provided by Freedback.





x kan bace jer???cer komen...

16 October 2011

Cik Sweet Sakiitttttt Hatiiiiii!!! Oh Nooooo!!!!

Assalamualaikum....chakkk!
harini xtaw nk hapdet ape kt blog ni...
sbb xde idea bernas yg kua lgsg...
ag2 pulak tgk student2 terchennntaaa da masuk register ...
so da hbs la keje ngulau sy...
pasni bz la melanda kn...
melayan kerenah2 student terchentaaaa...
wewiiittttt....
sebenarnye hati ngah sakit...
duppppp dappppp duppppp dapppp ( mcm dangdut da)...
nk taw nape...
ade mslh hati ni...
ehhhh...cik sweet sakit ker????
idok le...bese la kn...
gedik sgt nk chenta2...ni la padahnye..
huuuwaaaaa.....
xpe lah...
nak lariii la...
lari p mane cik sweetttt oi...?????
nk g mane je la! ish cibok jer...hihi
ape la cik sweet merepek ni...
bio la nk merepek pon...tekanan...kuang3..
time cam gini la mula madah2 sedih kua kt FB kn..
mula la hapdet status yg sedih2 kt FB...
smpi sume tye...IJA ko npe ni??
Smpi makcik2 pon tye,ape kes ko ni...hihi..
sje je kasi dowg tye...
tp sbnrnye kite cool jer...
kenapa ni cik sweet????
ape masalahnye???
kite cedih...kite kene fitnah...
cik sweet kne fitnah???
ye la dik oiiiii....
kene fitnah ngn cape???
kenapa lak cik sweet kne fitnah????
kne fitnah ngn ex2 si dye...
kerana sorg lelaki,mereka2 diluar sne sggp fitnah kite...
.adoiiii...
mangsa nye sape???
sape ag...cik sweet la!
cik sweet xg marah dowg??
cik sweet x g tye nape dowg wat camtu???
xpe2...
kite xsuka nk mrh2 org ni...biau kan dorg k...
cuma cik sweet nk nasihat skit kt dowg tu...

Berhati-hatilah terhadap doa orang yang teraniaya. Diantara dirinya dengan Tuhan tidak ada hijab. Sumpah, cacian dan kata-katanya adalah doa yang didengar Allah. Allah berfirman dalam hadits qudsi:"Demi kemuliaan-Ku, Aku akan tolong orang yang teraniaya itu dalam waktu dekat."
Peringatan buat Anda. Jangan sekali-kali menganiaya orang lain, baik dengan kata-kata maupun tindakan, baik dalam bentuk perampasan kehormatan maupun perampasan kepemilikan, sekecil apapun. Berikan hak orang sebagaimana mestinya. Karena orang yang Anda aniaya itu akan dibela Allah, sekalipun tidak seagama dengan Anda. Allah tidak rela ada penganiayaan di muka bumi."Aku telah mengharamkan kezaliman pada diri-Ku, maka janganlah kalian melakukan kezaliman,"demikian firman Allah dalam hadits qudsi.


p/s : kite harap mereka2 sedar ngn tingkah laku mereka...semoga allah je dpt balas segalanya ats perbuatan mereka...peace yo! (^_^)V




x kan bace jer???cer komen...

15 October 2011

Dari sebiji telur menjadi hasil seni yg comellll!!!

Assalamualaikum korg2 yg comel dan encem!!!
hihi...
mesti da bace tajuk kt atas kn....
ape tggu lagi jom cuci mata tgk seni !
cewaahhhhhh!!!!!
















sumber : google images jer..:D



x kan bace jer???cer komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
copyright@2010-2011.Segala yang dicipta adalah hak milik SweetBellyGurlz