09 November 2011

Tutorial : Meletakkan background pada blog




hai cakkkk...
harini xtaw nk watpe...
so ape ag..hapdet entri lagi...
tp kali ni nk try wat tutorial nk letak background comel pada blog comel anda!...
memandangkan kawan-kawan sy bertanya...
ini first tutorial dari sy...
blogger lama yg da taw...SHHHHH!...

First sekali , pada sesiapa yang ada letak code background sekarang , tak kira lah dekat CSS CODE ke , atau dekat Add a Gadget > Html/Javascript ke . 
Tolong Delete Dahulu Eh ? ..

1. Sekarang korang COPY dulu code di bawah :
<style>body {
background-image: url('URL BACKGROUND');background-attachment: fixed;background-repeat: repeat;
}</style>
2. Then pergi dekat Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

3. Paste kod tersebut di ruangan Html/JavaScript tadi tu . ok!

4. Mana nak dapat background comel-comel?? TEKAN SINI

4. Then , yang warna merah = URL BACKGROUND tu , korang boleh ambik URL nya .

5. Macamana nk ambik URL??? Korang click kat gambar,pastu korang tekan right click, korang 'copy' 
URL dan 'paste' dan gantikan pada perkataan 'URL BACKGROUND'. 

6. Dah siap sume, korang PREVIEW dulu...takot kang xjadi...da preview korang SAVE!

Da comel kan blog korang??? kalau da comel, bagitau cik eyja k!

x kan bace jer???cer komen...

0 00000 Da Terjah Entry Ni:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
copyright@2010-2011.Segala yang dicipta adalah hak milik SweetBellyGurlz