15 August 2011

raya oh raya....


Assalamualaikum wbh  blogger2 sume,
Sana sini orang dok cerita pasal raya..cakap je amende..semua pun raya..dari baju raya, tudung raya, kasut raya, sepit raya, kueh raya..p orang takde pun cakap sangat pasal duit raya (mane yg dah bekerja la kan)..memang tak nk sebenarnya terima hakikat 
yang anda sudah perlu bagi duit raya pada adik2, mak ayah, anak2 buah..
tu belum kira anak2 kezen muzen.
tu dah kira kena hulor gak la kan termasuklah sweet ..emmm..
pas raye t jimat2 la gamaknye..huhu
Cerita pasal persiapan ni, sweet sefemili tahun ala kadar je..ish..tiap tahun pun ala kadar..tah bile tak berkadarnya..kena tunggu gaji 10 angka kot..wakaka..baru la soping sakan tak hengat..penuh bonet bagai..main tunjuk je..tapi tunggu rezeki Allah SWT le..hikhik..Syukur la dengan apa yang ada skang ni..Kalau kita bersyukur, insyaAllah, Tuhan tambah lagi rezeki kita..amin..
owhh, sambung ceghita, Raya tahun ni sweet dah de theme color..wah..kaler warna warni gitu..sweet da bli 2 pasang baju,tggu sepasang je ag dr si dia...huhu..kuih raya????sweet sefamili men kuih tunjuk je...gpon mak sweet bekerja,sweet bekerja,so xde mse nk wat....cre plg sng kuih tunjuk je la...hihi..gpon sweet ni xminat mkn kuih rye sgt...

citer psl rye,fav food sweet time rye ni da tentu la lemang...tp sweet suke lemang jagung...sdp wooo...korg pnh rse x???org perak je sllu wat lemang jagung ni..huhu...knp sweet ckp org perak je suke wat,sbb kg sweet kt perak...hehe..so xtaw la tmpt len ade wat ke x..tp thun ni mgkin sweet akan beraya di 2 buah negeri..perak n kedah...huhu...travel hbs2san kn...
ekceli banyak lagi benda nak dimerepekkan..tp tetiba mood takde..malas.hehe..
so sweet nk sajikan korg mknn fav sweet time rye..( da la pose kn...tnjuk lak mknn..DUGAAN..hehe)
 

sweet xtaw ape nme kuih ni...tp mmg fav sweet..

choc cornflakes...yummy!

honey cornflakes!

ni plg sweet suke...cookies!

almond london!

ni la lemang jagung yg sweet ckp td...nmpk sdp x??

lemang jagung + rendang= memg terBAIK!


 
 

x kan bace jer???cer komen...

5 00000 Da Terjah Entry Ni:

LADYHEART said... [balas]

ko sume kuih xtaw..yg ko taw mkn je.!haha

sweetbelly gurlz said... [balas]

hahaha...dengki r dye ni...

Anonymous said... [balas]

:)

Anonymous said... [balas]

hahaah ...
sweet dah tk menyabau benau nak raye nampak...

sweetbelly gurlz said... [balas]

anonymous: mesti la xsbr.....xsbr nk mkn semua yg sdp2 kt ats ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
copyright@2010-2011.Segala yang dicipta adalah hak milik SweetBellyGurlz